DIJELI

Najbolja prnjavorska atletičarka Jelena Gajić proteklog mjeseca oduševila je sportsku javnost u Republici Srpskoj. Ova mlada djevojka nedavno je osvojila srebro na balkanskom prvenstvu u Bugarskoj, a dvadedesetak dana prije toga okitila se zlatnom medaljom sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na ekipnom prvenstvu u Skoplju.

Od dugogodišnjeg trčanja na asfaltu i livadi, Jelena je uspjela da osvoji zlatno i srebreno odličje na srednjim i dugim stazama od 400 i 800 metara. Ova skromna djevojka je pokazala da se šampioni stvaraju mukotrpnim i vrijednim treniranjem, i da se upornost i marljivost uvijek na kraju isplate. Jedna od najboljih ateltičarki u Bosni i Hecegovini iza sebe ima uspješnu sportsku godinu.

„Sezona je bila izuzetno duga za mene. Očeklvali smo najbolju formu na evropskom prvenstvu u Švedskoj u julu, ali ispostavilo se da sam najbolju formu postigla osvajanjem zlatne medalje n ekipnom prvenstvu u Skoplju, sa ličnim rekordom i rekordom Republike Srpske od dva minuta i pet sekundi. Balkansko prvenstvo je bilo najznačajnije za mene. Na ovom prvenstvu osvojila sam prvu samostalnu seniorsku medalju sa vremenom od dva minuta i sedam sekundi. Zlato mi je izmaklo za par stotinki, ali ne žalim, jer je ovo prva medalja poslije dugo godina da neko iz BiH osvaja seniorsku medalju na srednjim i dugim stazama“, istakla je Jelena.

Gajićeva je na proteklim prvenstvima bila bolja i od olimpijskih atletičarki. Ističe da je za uspjeh bitna i taktika, ali i sposobnost snalaženja u razičitim situacijama. Nastup na olimpijskim igrama je joj je, kako kaže, dugoročan cilj, ali treba ići korak po korak.

„Za sada cilj mi je da ispunim normu za naredno evropsko prvenstvo, i mislim da sam i sada spremna za to“, kazala je Gajićeva.

Jelena od 2008. godine trenira u atletskom klubu „Prnjavor“. Njen dugogodišnji trener Željko Petrović kaže da njeno vrijeme tek treba da dođe.

„Jelena je bolja od drugih jer je vrijedna i uporna djevojka i ona ima svoj cilj. Bez jednog velikog cilja i odricanja, nema rezultata. Ona je pored obaveza na fakultetu potpuno posvećena sportu. Nema ona puno vremena za izlaske i druge stvari. Ima svoj cilj ka kojem teži više od 10 godina. Veliki je profesionalac, a takvih je danas malo“, kazao je trener u AK „Prnjavor“Željko Petrović.

Gajićeva je uspješan student na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci. Dok je u najvećem gradu Srpske, svakodnevno trenira dva do tri časa na atletskoj stazi na Borčevom stadionu. Osvajanjem ovih medalja, prekinula je niz od 18 godina, prije koliko vremena je posljednu atletsku medalju u Prnjavor donijela Mirjana Kalajdžić.

TVK3

DIJELI