DIJELI

Srpska reprezentativka Amela Terzić trijumfovala je juče poslije podne na 19.međunarodnoj uličnoj atletskoj trci.

Višestruka prvakinja Srbije i osvajač medalja na prvenstvima Evrope ostavila je najbližu rivalku ,Lusiju Kimani ,za stotinjak metara,dok je treća kroz cilj prošla Nevena Jovanović,članica beogradske Crvene zvezde.

-Cijelim tokom trke držala sam visok ritam,pri čemu sam pobijedila i prilično nezgodnu stazu u Prnjavoru.Uvijek rado dolazim u ovo mjesto,jer me za Prnjavor vežu lijepe uspomene.Lokalni atletski radnici su istinski majstori dobre organizacije,pa ću i ubuduće braniti tri prethodna trijumfa na ovoj stazi,rekla je Terzićeva.

Prvi put u Prnjavoru se predstavila i deset godina mlađa sestra Amele Terzić,Amra Terzić,koja je osvojila četvrto mjesto.

Kod muškaraca ,prema očekivanju ,na 5.000 metara ,prvi kroz cilj prošao je Hilari Kiptun Majio,a u najbližoj pratnji bio je takođe predstavnik Kenije,Nelson Kipkogai.Atletičarima iz Afrike u nekoliko navrata ozbiljno je ugrozio pozicije Elzan Bibić,juniorski reprezentativac Srbije,ali nije imao snage da pretekne superiorne Kenijce.

-Na ovim prostorima imao sam do sada nekoliko uspješnih nastupa,a posebno mi se sviđa Prnjavor,jer ima srdačne i raspoložene ljude,koji vole i cijene atletiku.Dolaziću i ubuduće,istakao je 24.orogodišnji atletičar iz Kenije.

Prije glavnih,održano je i 24 trke za različite starosne kategorije,a Prnjavorčani su pokazali smisao za plemenitost i kroz prikupljanje novca za stvaranje boljih tehničkih uslova za polaznike Centra za djecu sa psihofizičkim nedostacima „Neven“,u ovom gradu.
Trka koja je imala 19.izdanje,lovaj put organizovana je sa sertifikatom „Tri zlatne zvjezduce“,koji je Prnjavoru dodijelila Evropska atletska federacija.Brojni gosti sa prostora bivše Jugoslavije još jednom su čestitali ovdašnjim entuzijastima,koje godinama predvodi Željko Petrović.

foto: A.Atić

DIJELI