DIJELI

Prnjavor – Srpska reprezentativka Amela Terzić ubjedljivo je trijumfovala na Međunarodnoj uličnoj atletskoj trci u Prnjavoru.

Stazu dugu 3.000 metara pretrčala je za 11,52 minuta, ostavljajući iza sebe Mađaricu Zitu Kačer za 21 sekundu. Treća kroz cilj prošla je Tamara Mićević iz Užica, dok je olimpijka Lusija Kimani osvojila četvrto mjesto, sa vremenom 13,03 minuta.

– Nalazim se u punom trenažnom procesu, pa sam ovdje doputovala sa namjerom da trijumfujem. Cijelom trkom držala sam tempo, sa velikom prednošću nad rivalkama, pa je uspjeh, kakav sam imala i prošle godine u ovom gradu, potpuno zaslužen – rekla je Terzićeva.

Iznenađenjem je obilježena trka seniora na 5.000 metara. Prvi kroz cilj prošao je 23-godišnji reprezentativac BiH Osman Junuzović iz Doboj Istoka (13:58 minuta), koji je vodio žestoku borbu sa najozbiljnijim rivalom, Žoelom Mainom Mvangijem iz Kenije. Treći je Mađar Laslo Gregor.

– Od starta smo bili na kratkom rastojanju. Rival iz Kenije je često mijenjao ritam, pokušavajući da me zbuni, ali sam već sredinom trke osjetio da bi mogao da ga ugrozim. Prednost je na kraju iznosila čak 10 sekundi u moju korist, pa mi je ovo jedna od najdražih pobjeda – rekao je Junuzović, koga već u subotu čeka novi nastup.

Na kvalitetno uređenoj stazi u centru Prnjavora održano je ukupno 16 trka za sve starosne kategorije, u kojima je nastupalo više od 1.000 atletičara.

– Prnjavor postaje svojevrsni fenomen u uličnim trkama, pa je i zlatna zvjezdica Svjetske atletske federacije stigla u pravu sredinu – rekao je predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević.

Trke osnovaca i srednjoškolaca imale su i humanitarni karakter, jer su učesnici kupovali startni broj, vrijedan dvije marke, a novac prikupljen na ovaj način biće uplaćen za Udruženje roditelja djece sa malignim oboljenjima u Banjaluci.

REZULTATI TRKE

Glas Srpske

DIJELI