DIJELI

Brčko je juče bilo domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u krosu, a žetvu medalja režirali su članovi Atletskog kluba Prnjavor, čijih je 7 takmičara osvojilo 10 medalja.

Najbolja prnjavorska atletičarka Jelena Gajić okitila se titulom seniorskog prvaka BiH u trci na 5000 metara, te titulom prvaka Republike Srpske na istoj dionici. Dvostrukim prvakom postao je i Mirko Cvetić, koji je u konkurenciji starijih pionira osvojio prvo mjesto u trci na 3000 metara i na državnom, i na entitetskom nivou.

Sa dvije medalje okitio se Nikola Petrović, koji je trku na 5000 metara u konkurenciji juniora, na prvenstvu RS završio kao drugoplasirani, dok je istu dionici kada je u pitanju prvenstvo BiH završio kao treći.

Da prnjavorski kolektiv ima dobru bazu, pokazali su oni najmlađi takmičara, koji su po uzoru na starije klupske kolege u Prnjavor se vratili sa medaljama. Andrej Vasić je u konkurenciji cicibana osvojio dva treća mjesta na prvenstvima BiH i RS, dok je Jovana Radulović osvojila dva druga mjesta.

Sa 10 osvojenih medalja Prnjavorčani su drugi najuspješniji klub na juče održanim prvenstvima, a sve ovo je jedna u nizu dobrih uvertira za 19. međunarodnu uličnu trku, koja će se održati 30. marta u Prnjavoru.

Prnjavor.info / Z. A. /

DIJELI