DIJELI

Nakon kraćeg predaha, atletsku sezonu u pobjedničkom ritmu nastavili su članovi Atletskog kluba “Prnjavor”.

Prnjavorčani su juče učestvovali na seniorskom prvenstvu Republike Srpske, kojem je Sokolac bio domaćin, gdje su osvojili pet medalja. Seniorskom prvakinjom RS okitila se Jelena Gajić, koja je trku na 800 metara istrčala u vremenu 2 minuta, 10 sekundi i 17 stotinki, što je njen drugi rezultat karijere. Pobjedničko postolje u istoj trci bilo je rezervisano za još jednu Prnjavorčanku, pošto je Maja Kuzmanović osvojila treće mjesto.

Veliki uspjeh ostvarili su i prnjavorski sprinteri. U trci na 100 metara Milan Vidović osvojio je srebrnu, a Aleksandar Legenović bronzanu medalju.

Blistali su juče na Sokocu i dugoprugaši. Nikola Petrović oborio je lični rekord u trci na 5.000 metara, prošavši kroz cilj kao trećeplasirani, dok je Ajdin Čajić, takođe uz lični rekord, trku završio kao četvrtoplasirani.

Lični rekordi u režiji Prnjavorčana padali su u još dvije discipline. Milan Vidović je u dalj skočio 5 metara i 60 centimetara, što mu je uz lični rekord bilo dovoljno za četvrto mjesto. Istu poziciju osvojila je i štafeta 4×100 koja je u sastavu Vidović, Čajić, Petrović, Legenović oborila lični rekord.

Iz Atletskog kluba Prnjavor ističu da je Jelena Gajić osvojila i pehar za drugi najbolji rezultat prvenstva sa 982 boda po mađarskim tablicama.

Prnjavor.info – Z. Ančić

DIJELI