DIJELI

Nikola Petrović član Atletskog kluba Prnjavor, novi je prvak Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji, u disciplini 3000 metara.

Petrović je ove godine već postao prvak države u krosu, a juče je na prvenstvu održanom na Sokocu, to uspio i na 3000 metara.

“Ova 2017. atletska sezona mi je do sada najuspješnija, kada je u pitanju moja dosadašnja atletska karijera. Na ukupno tri održana zvanična prvenstva, osvojio sam 3 titule prvaka. Titulu kros prvaka Bosne i Hercegovine na 5000 metara, titulu kros prvaka Republike Srpske na 5000 metara, a danas i titulu juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine na 3000 metara. Želio bih da se zahvalim svom ocu i treneru, olimpijcu Željku Petroviću na izuzetno dobro odrađenim treninzima u 2017. godini. U narednom periodu očekuje me nekoliko izuzetno bitnih takmičenja, gdje ću predstavljati Atletski klub Prnjavor i reprezantaciju BiH”, rekao je Petrović.

Pored Petrovića na juče održanom prvenstvu nastupalo je još troje prnjavorskih atletičara. Milan Vidović, Aleksandar Legenović i Suzana Dostanić imali su zapažene nastupe u disciplinama 100 metara i skok u dalj.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

DIJELI