DIJELI

Prnjavorska atletičarka Jelena Gajić, od koje smo već naviknuli da se sa atletskih takmičenja vraća sa nekom od medalja, nastavlja nizati uspjehe.

Na danas održanom seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, Gajićeva je nastupajući za Atletski klub “Prnjavor” postala prvakinja države u disciplini 1.500 metara, čime je odbranila titula prvaka, osvojenu prošle godine. Ona je današnju trku završila sa vremenom 4 minute, 57 sekundi i 12 stotinki.

“Na današnjem prvenstvu BiH ,koje je održano u Zenici odbranila sam titulu seniorske prvakinje BiH na 1500 metara, sutra me očekuje trka na 800 metara u kojoj takođe branim titulu prvaka. Zadovoljna sam što sam pobijedila, i time osigurala mjesto u reprezentaciji BiH. Za moj uspjeh velike zasluge idu treneru Vladimiru Jakovljeviću, koji me trenira od decembra”, kazala je prvakinja BiH.

Iz Atletskog kluba “Prnjavor” takođe su uputili riječi zahvalnosti treneru Vladimiru Jakovljeviću na odličnoj pripremi. Na današnjem seniorskom prvenstvu nastupao je još jedan prnjavorski atletičar. Nikola Petrović je trku na 1.500 metara završio na sedmom mjestu, oborivši lični rekord. Njegov rezultat još više dobija na značaju, ako se uzme u obzir da se radi o mlađem junioru, koji je nastupao u seniorskoj konkurenciji.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

DIJELI