DIJELI

Atletičari Jelena Gajić i Milan Vidović proglašeni su večeras za najbolje članove Atletskog kluba /AK/ “Prnjavor”.

Gajićeva je u klubu već 11 godina, a trenira discipline trčanje na 800 i 1.500 metara.

Ona je juče, na samom kraju ovogodišnjih takmičenja, na mitingu Atletskog kluba “Crvena zvezda” u Beogradu rezultatom dva minuta, devet sekundi i dvije stotinke oborila lični rekord i ispunila normu za Mediteranske igre, koje će 19. januara biti održane u Francuskoj.

“Protekla sezona je bila izuzetno uspješna. Sve do juče sam bila na nivou ličnog rekorda koji sam popravila za 75 stotinki. Državna sam prvakinja na 800 metara i viceprvakinja na 400 metara”, kaže Gajićeva.

Milan Vidović je istakao da je ovo bila među uspješnijim godinama jer je juče u Beogradu uspio oboriti rekorde za mlađe i starije juniore u trkama na 200 metara.

“U 2019. godini očekujem nove dobre rezultate. Nadam se da ću uspjeti ostvariti rezultat za učešće na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Švedskoj, što bi bilo ostvarenje mog sna”, rekao je Vidović.

Proglašenju najboljih prisustvovao je i predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Rade Gvozden koji kaže da su atletičari ovog kluba u 2018. godini ostvarili izuzetne rezultate.

“Jedanaest titula prvaka BiH i 10 titula prvaka Republike Srpske je za ovako mali klub veoma značajan rezultat. Ministarstvo će u narednoj godini u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da stvori potrebne uslove kako bi mali i veliki šampioni mogli ostvariti još bolje rezultate”, rekao je Gvozden.

Predsjednik AK “Prnjavor” Željko Petrović podsjetio je da je klub u godini kada je obilježio 25 godina postojanja ostvario najbolje rezultate osvojivši 224 medalje.

“Klub je u ovoj godini na više od 50 takmičenja napravio veliki iskorak i vrhunske rezultate. Večeras smo nagradili 32 takmičara koji su se izdvojili rezultatima i osvojenim brojem medalja”, rekao je Petrović.

On je naglasio da su uslovi za rad atletičara loši jer treniraju na ulicama i livadama.

“Mnogi ne mogu da vjeruju da uprkos takvim uslovima imamo odlične rezultate. Jednostavno smo napravili ozbiljnu priču, ozbiljan pristup i treninge, što nas je dovelo do vrhunskih rezultata. Očekujemo dalji napredak jer imamo potencijal i mladost, imamo ekipu koja može više i bolje”, izjavio je Petrović.

AK “Prnjavor” trenutno ima više od 50 takmičara.

SRNA

DIJELI