DIJELI

Jelena Gajić član Atletskog kluba ,,Prnjavor” otputovala je danas u Švedski grad Gävle gdje će se boriti na evropskom takmičenju u atletici za mlađe seniore.

Ona će na ovom tamičenju nastupati sa još nekoliko sportista iz Bosne i Hercegovine, gdje će se boriti za ostvarivanje novih sportskih rezultata.

Tokom uspješne sportske godine ona je uspjela da ostvari određene uspjehe koji su prestavljali njen lični rekord a jedan od njih je rezultat 2:06:48 koji joj je omogućio odlazak u Švedsku.

Ona je rekla kako je ovo za nju veliki uspjeh i kako je veoma zahvalna treneru koji ju je priprema za sva takmičenja na kojima je učestvovala.

,, Jako sam zadovoljna što sam ispunila moja očekivanja i očekivanja svog trenera da ističimo jednu trku na 2:06. Sada me očekuje Evropsko prvenstvo u Švedskoj u Gävleu gdje je konkurencija veoma jaka i nadam se samo da ću opravdati poziv selektora i kluba koji stoje iza mene i mog trenera Vladimira Jakovljevića koji očekuje od mene bar lični rekord na tom prvenstvu. Ja bih prije svega bila srećna da istrčim u granicama ličnog rekorda a sad sve ostalo je faktor sreće bar ja mislim tako.” rekla je Gajićeva.

Veliko zadovoljstvo samim Jeleninim uspjesima ne krije ni sam trener AK ,,Prnjavor” Željko Petrović koji je rekao kao je zadovoljan njenim rezultatima kao i drugih članova atletskog kluba.

,,Atletski klub Prnjavor je ponosan što već drugu godinu za redom ima učesnike na evropskom prvenstvu. Prošle godine na juniorskom prvenstvu Evrope je nastupio naš Milan Vidović a ove godine još značajniji uspjeh pošto je Jelena Gajić izborila normu za Evropsko prvenstvo u Švedskoj i tri puta je uspjela da potvrdi, znači jedina takmičarka iz Bosne i Hercegovine koja je tri puta uspjela da potvrdi normu. Izuzetno smo zadovoljni u klubu što smo ovako, pored dobrih rezultata u mlađim kategorijama, napravili dva vrhunska rezultata u ovim juniorskim i mlađim seniorskim rezultatima Nadamo se da će na Evropskom prvenstvu ili na nekom od sljedećih takmičenja, ići i ispod 2:06.”,rekao je Petrović.

AK ,,Prnjavor” broji preko pedeset takmičara a među kojima se mnogi bave i rekreativno ovom sportskom disciplinom. Atletičari iz ovog kluba već godinama učestvuju na raznim takmičenjima gdje uvijek ostvaruju dobre rezultate.

TV K3

DIJELI