DIJELI

Atletičarka Srbije Amela Terzić i član Atletskog kluba “Doboj-Istok” Osman Junuzović pobjednici su 18. međunarodne ulične trke “Prnjavor 2017”.

TV K3

Terzićeva je u trci na 3.000 metara rezultatom 11 minuta i 52 stotinke odbranila prošlogodišnju titulu.

Ova sportska manifestacija imala je i humanitarni karakter, jer su prodajom humanitarnog startnog broja prikupljana sredstva za Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” iz Banjaluke.

“Trka je bila zahtjevna jer je start na uzvišici, a trče se tri kruga. Pobjedu sam očekivala jer sam ostala u dobroj formi nakon Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu”, rekla je Terzićeva.

Ona ističe da joj je naredni cilj plasman na Svjetsko prvenstvo u Londonu.

Druga u trci seniorki bila je Zita Kačer iz Mađarske, a treća Tamara Mićević iz Srbije.

Pobjednik trke na 5.000 metara u muškoj konkurenciji Osman Junuzović kaže da je od starta znao da može da pobijedi i da mu je u izuzetno jakoj konkurenciji najozbiljniji rival bio Kenijac Žoel Maina Mvangi.

“Mvangi je na svakih stotinjak metara pravio strahovite promjene ritma. Uspio sam da to ispratim, a već sredinom trke sam uspio da pređem u vođstvo”, rekao je Junuzović.

Treće mjesto u trci seniora, iza Junuzovića i Mvangija, zauzeo je Mađar Laslo Gregor.

U okviru ovog takmičenja organizovane su i trke juniora, veterana, osnovaca i srednjoškolaca, te cicibana.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Đurđević rekao je da je Međunarodna ulična trka “Prnjavor” potvrdila status jedne zlatne zvjezdice koji joj je prošle godine dodijelio Evropski atletski savez.

On očekuje da će naredne godine uličnoj trci u Prnjavoru biti dodijeljene tri zvjezdice.

Predsjednik Organizacionog odbora trke Željko Petrović kaže da je ove godine bio najveći odziv takmičara, a da se kod izbora učesnika prvenstveno vodilo računa o kvalitetu.

“Imali smo na stazi dva evropska prvaka, te Kenijca koji je 2014. godine bio pobjednik ove trke. Bila je ovo jedna od najjačih trka”, rekao je Petrović.

SRNA

DIJELI