DIJELI

U Prnjavoru je danas održano 19. izdanje Međunarodne atletske ulične trke, čiji je organizator Atletski klub “Prnjavor”.

Trka je pored takmičarskog imala humanitarni karakter. Kupovinom startnog broja brojni Prnjavorčani su uzeli učešće u humanitarnoj trci na 1.000 metara, koja je za cilj imala pružanje pomoći Dnevnom centru “Neven”.

Nakon kraćeg kulturno-umjetničkog programa, usledile su trke učenika osnovnih škola i cicibana, a potom i svečano otvaranje trke.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor” Željko Petrović istakao je kako ga raduje činjenica što iz godine u godinu trka postaje sve masovnija, te dodao kako je Prnjavor najmanji grad u Evropi, čija ulična trka ima status tri zlatne zvjezdice.

Otvarajući trku, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš naglasio je kako mu je zadovoljstvo što prnjavorska trka ima status tri zlatne zvjezdice, te rekao, kako je uvjerenja da će masovnost trke u godinama koje dolaze biti još veća.

Nakon ceremonije otvaranja, usledile su trke pionira, juniora veterana, a vrhunac dana bile su seniorske trke. Kod seniorki titulu prvaka odbranila je Amela Terzić, kojoj je ovo treća uzastopna pobjeda u Prnjavoru. U leđa Terzićevoj gledala je Lusija Kimani, koja je završila drugoplasirana, i Nevena Jovanović koja je kroz cilj prošla kao treća.

U seniorskoj trci prvo mjesto osvojio je Kenijac Kiptum Kimajo, dok je kao drugoplasirani završio njegov sunarodnjak Nelson Čerutić, koji je u završnom krugu prestigao mladog Elzana Bibića, koji je u konačnici završio kao trećeplasirani.

Prnjavor.info / Z. Ančić /

DIJELI